Data for Good lanceert open beta platform

Data for Good (DFG) kondigt publiekelijk de lancering van een open beta platform aan. Het eerste platform dat wereldwijde duurzaamheidsgegevens omzet in gemakkelijk te begrijpen ‘dashboards’ om de voortgang te meten richting het behalen van de Sustainable Development Goals (SDG’s). De overkoepelende ambitie is het bouwen van een betere en duurzamere wereld door middel van data.

“Zonder data weten we niet waar we heen gaan; het is onmogelijk om doelen te stellen, en nog minder om de voortgang te volgen die we maken om die doelen te bereiken”, zegt Kelly Ruigrok, CEO van Data for Good. De Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties (VN) dienen als kader om tegen 2030 een betere en duurzamere wereld te bereiken. Het bereiken van alle 17 SDG’s is echter geen gemakkelijke taak, vooral niet als we weten dat we slechts een obscuur begrip hebben van onze vooruitgang. Daarom “moeten we de wereldwijde vooruitgang in de gaten houden om ervoor te zorgen dat we op koers blijven, en dat is precies wat we willen doen bij Data for Good”

Sinds februari 2021 werkt het DFG-team hard aan het ontwikkelen van nieuwe features en functionaliteiten voor hun platform. Alle gebruikers kunnen nu Projectpagina’s maken die de activiteiten en voortgang van hun Projecten weergeven, de DFG HUB gebruiken om Stakeholders voor hun duurzaamheidsprojecten te vinden, en Fact-checks aanvragen om de betrouwbaarheid van hun producten te garanderen. Voor organisaties en landen heeft Data for Good gepersonaliseerde Dashboards ontwikkeld die de voortgang op het gebied van duurzaamheid meten en weergeven. Het platform zet Project datasets snel om in gemakkelijk te begrijpen Dashboards die de algemene voortgang van een organisatie of land weergeven. Op deze manier biedt Data for Good organisaties en landen een tool om hun duurzame vooruitgang aan de wereld te tonen, erkenning te krijgen voor hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid, en bij te dragen aan het bouwen van een betere en duurzamere wereld.

Partners zoals “Gelderland” hebben zich al aangesloten bij het platform. Zij gebruiken het platform om de voortgang van hun “Gelders Klimaatactieplan” te meten. In dit plan maken zij duidelijk dat ze hun impact op het milieu willen verminderen door zich te richten op hun vijf belangrijkste emissiebronnen: gebouwde omgeving, mobiliteit, industrieën en bedrijven, landbouw en landgebruik en elektriciteitsproductie. Ze streven ernaar om hun CO2-eq-uitstoot in 2030 met 55% te hebben verminderd. Het platform meet de voortgang naar dit doel en combineert deze met de voortgang van andere Nederlandse changemakers om een Country Dashboard van Nederland te creëren. Dit Dashboard geeft de landelijke voortgang richting het behalen van de SDGs weer. Uiteindelijk zullen de data van het Nederlandse Country Dashboard worden gecombineerd met de data van alle andere Country Dashboards om de wereldwijde voortgang richting het behalen van SDG’s weer te geven.

Op dit moment focust Data for Good zich op het vergroten van hun bereik om actueel inzicht te krijgen in hoeverre er voortgang is geboekt richting het behalen van de SDG’s. Hiermee hopen ze hun tweede ambitie te verwezenlijken, namelijk het vergroten van de betrokkenheid van stakeholders en capaciteitsopbouw om zo transparantie en verantwoording te bevorderen. Data for Good verheugd zich om de deuren voor gebruikers te openen, maar ziet de lancering van het open beta platform nog steeds als een stap in het proces. Ze zullen blijven innoveren en waar nodig is nieuwe functies toevoegen. Met de lancering van het open beta platform kunnen gebruikers nu meer te weten komen over de SDG’s, zich laten inspireren door de Data for Good’s Missies, in contact komen met changemakers over de hele wereld en, het belangrijkste, hun duurzame voortgang richting het behalen van de SDG’s meten op wereldwijde schaal.

Bron: https://www.duurzaam-ondernemen.nl/data-for-good-lanceert-open-beta-platform/

Read More

Data for Good is present on the Sustainable Week the 9th of July

Transparantie is alles. Ontdek de wondere wereld achter duurzaamheidsratings, meetinstrumenten en data als basis voor duurzame groei. Kelly Ruigrok gelooft dat iedereen het kan, als je maar wil en gelooft in jezelf.

Kelly Ruigrok (CEO van Data for Good en oprichter van Global Sustainable Enterprise System) gelooft boven alles in de kracht van kennis delen. Om te kunnen groeien in bedrijfsvoering en als samenleving hebben we inzicht nodig. Data, big data. Meten is weten, en op dat weten bouw je een nieuw systeem. Transparantie is daarbij de sleutel om écht door te kunnen pakken op weg naar de “nieuwe” economie en een toekomstbestendige wereld.

Tijdens het Duurzame Weekend 2021 vertelt zij over haar ervaring met open source dashboards en hoe de huidige datasystemen mensen, bedrijfsleven en overheden kunnen aanzetten tot echte verandering.

Read More

Data for Good is keynote speaker on Data & Climate conference

Data for Good is keynote speaker on Data & Climate conference

Beslissingen nemen vanuit een onderbuikgevoel, vermoeden, mening of intuïtie is niet meer van deze tijd. We werken aan een grote opgave: Nederland klimaatneutraal in 2050. Dat moet snel(ler) en efficiënt(er)! Datagedreven samenwerken maakt het mogelijk met meer inzicht en kennis gefundeerde beslissingen te nemen over bijvoorbeeld bestaand of nieuw klimaatbeleid, broeikasgasuitstoot, opslag van broeikasgas en hernieuwbare energie.

Op 28 oktober 2021 organiseren Euroforum en de provincie Gelderland het hybride congres Data & Klimaat. Een congres over datagedreven samenwerken om de klimaatdoelstellingen te halen. Het congres wordt georganiseerd met vertegenwoordigers van de EU, het Rijk, gemeente Arnhem, Wageningen University & Research, Hogeschool Arnhem Nijmegen, ROC Rijn IJssel en de netwerkorganisatie het Gelders Energie Akkoord. Samen doen zij een oproep aan overheden, bedrijfsleven, NGOs, consultants, wetenschappers en maatschappelijke initiatieven: bundel je krachten en kennis! Zet alvast in je agenda: 28 oktober 2021 Congres Data & Klimaat

bron: https://dataklimaat.nl/

Read More

Oriane Wiser will be representing Data for Good at The Global Forum in Oman

Our sustainability coordinator will be participating at The Global Forum in Oman to represent Data for Good! Oriane Wiser

Read More

We are very proud to welcome Bianca Nijhof as our SDG 6 Global Ambassador!

Since January 2019 Bianca is Managing Director of the Netherlands Water Partnership (NWP). Companies, NGOs, Knowledge Institutes and Government have joined forces in this public-private partnership which acts as the gateway to the Dutch Water Sector. The 200 members of the partnership work together to offer sustainable, multifunctional water solutions for people, planet and profit worldwide. NWP also initiates, coordinates and executes projects for its members and organises trade missions, exhibitions and conferences.

Previously Bianca worked at Arcadis where she was the global lead for the Arcadis Natural Capital business solution and the founding member of Arcadis NV ‘Global Sustainability Leadership Team’ responsible for the development of strategy and overseeing delivery of a broad range of programs that improve the quality of life.

Oriane Wiser SDG 6 Coördinator of Data-for-Good.com will be closely working with Bianca to enable global SDG 6 dashboards!

Read More

THE PARADISE ON EARTH

We are very proud that the founder of Data-for-Good.com is part of the movie: THE PARADISE ON EARTH by Ruud Koornstra & Roos Koornstra

With greats such as Jan Rotmans Wouter van Dieren Frank Boekholtz Ton Backx Marjan Minnesma Sven Jense Cas van Arendonk Michel Schuurman Klaas van Egmond and many more.

In the film, the urgency of transparency, measuring and displaying a national energy dashboard becomes clear, just like the bottom-up approach! By the people For the people! The Data for Good Mission Control Dashboard fr SDG 7 is presented in the movie!

Are you also watching? Click Here

Read More

Check out our Mission Control Dashboards

“Education is our greatest opportunity to give an irrevocable gift the the next generation!”

Check out our Mission Control Dashboards on www.data-for-good.com Data-for-Good.com

Read More

Check out the Data exchange

Check out the Data exchange of The Netherlands (and the rest of the world) on Data-for-Good.com!

More data to add? register and add your own data, missions, or operations related to the Sustainable Development Goals!

Read More
Translate